Go Back

Bacon and Eggs Benedict Style

Ingrediënten

  • 2 kaiserbollen
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 4 plakjes bacon
  • 2 eieren
  • scheutje azijn
  • verse bieslook
  • peper en zout

    Extra benodigdheden: een zeefje

      Bereiding

      • Bak de kaiserbollen af volgens de verpakking. Kook ruim water in de waterkoker.
      • Bak de plakjes bacon in een koekenpan knapperig.
      • Giet het gekookte water in een pan, neem een maatje  groter dan het kleinste pannetje. Breng het water nogmaals aan de kook op het fornuis.
      • Snijd het kapje van de kaiserbollen, leg hier een plak kaas op en verwarm dit nog 2 a 3 minuten in de oven.
      • Giet een scheutje azijn in het water. Draai het gas onder de pan op medium.
      • Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek een ei en laat dit in het midden van de draaikolk 'vallen'. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om de dooier.  
      • Laat het ei ongeveer 3 minuten in het water.
      • Schep het ei voorzichtig op met een zeefje. Doe hetzelfde met het tweede ei.
      • Haal de bollen uit de oven. Leg hier de bacon en vervolgens de gepocheerde eieren op.
      • Strooi een beetje peper, zout en bieslook over de bacon and eggs.