Go Back

Broodtaart met zalm en komkommer

Ingrediƫnten

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram kwark
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 0.5 theelepel honing
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 komkommer
  • verse dille
  • halfje casinowit brood 8 sneetjes

Extra benodig: Dit recept is voor een cake-springvorm met een inhoud van 1,2 liter gebruikt. Dit is een cakeblik dat aan de breedste kant 21 cm is.

    Bereiding

    Voorbereiding:

    • Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hierdoor krijg je de broodtaart straks gemakkelijk uit de vorm.
    • Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
    • Meng 3 theelepels roomkaas met de mosterd en honing.
    • Besmeer twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel.
    • Leg deze twee sneetjes met de besmeerde kan naar boven in de cakevorm. Verdeel hierover plakjes komkommer, ongeveer twee laagjes. Leg hierop twee sneetjes brood, verdeel daarover 3/4 van de zalm, beleg deze weer met twee sneetjes brood.
    • Verdeel komkommer over de sneetjes. Besmeer de laatste twee sneetjes brood met het roomkaas/mosterd mengsel. Leg deze sneetjes met de besmeerde kan naar beneden in de vorm. Druk het geheel stevig aan.
    • Als je de broodtaart later gaat serveren kun je hem nu afgedekt in de koelkast plaatsen.

      Afwerking:

      • Laat de broodtaart voorzichtig uit zijn vorm glijden. Leg hem alvast op de serveerschaal, op een stuk aluminiumfolie.
      • Meng 150 gram roomkaas met 50 gram kwark. Besmeer de buitenkant van de taart met dit mengsel.
      • Snijd de dille fijn en verdeel dit over de zijkanten van de taart.
      • Beleg de bovenkant van de taart met de overgebleven plakjes komkommer en gerookte zalm.