Go Back

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

10 minuten

Ingrediënten

  • 2 harde bollen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • wasabimayonaise
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • flinke hand rucola
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de eieren zo hard of zacht als je zelf het lekkerste vindt. (mijn eieren zijn op de foto naar mijn smaak iets te hard uitgevallen). Laat de eieren schrikken en pel ze.
  • Snijd de harde bollen door en besmeer de onderkant met een laagje wasabimayonaise.
  • Beleg de broodjes met rucola en vervolgens met gerookte zalm.
  • Snijd de gekookte eieren in plakjes en beleg de broodjes hiermee.
  • Bestrooi de plakjes gekookte ei met peper en zout. Verdeel nog een beetje wasabimayonaise over de eieren en bestrooi met pijnboompitjes.
  • Verdeel tot slot nog een beetje extra rucola over de broodjes.

    Tip: de wasabimayonaise van het merk Jean Baton verkopen ze gewoon bij de Albert Heijn


      Broodje zalm met wasabimayonaise