Go Back

Chocolade-Advocaat Cake

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram boter
  • 75 en 50 gram pure chocolade
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet het cakeblik in.
  • Zeef de bloem samen met het zelfrijzend bakmeel.
  • Rasp 75 gram chocolade fijn en 50 gram chocolade grof (en hou dit apart).
  • Roer de boter met de basterdsuiker, eieren, zout en vanillesuiker tot een romige massa.
  • Spatel het gezeefde mengsel van bloem en bakmeel er vervolgens luchtig doorheen.
  • Neem 2/3 deel van het beslag apart en roer de fijn geraspte chocolade erdoor. Giet de helft van dit beslag in de ingevette cakevorm.
  • Roer de advocaat door 1/3 deel van het beslag en giet dit vervolgens over het chocoladebeslag in de cakevorm.
  • Dek deze laag weer af met het restant van het chocolade beslag.
  • Bak de cake in 90 minuten gaar op  150°C.
  • Laat de cake kort afkoelen in het bakblik. Haal hem daarna uit het blik zet hem op een rooster.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake met honing en strooi de grof geraspte chocolade er overheen.
  • Door de warmte van de cake smelt de chocolade samen met de honing over de bovenkant.

Tip van Rudolph:

    • Bekleed de ingevette vorm ook met bakpapier, hierdoor gaat de cake straks gemakkelijk uit de vorm.

      Pin dit recept
      Afdrukken