Go Back
–+ servings

Vegetarische witlofstamppot met appel en rozijnen

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 4 grote stronken witlof in parten
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 appel in blokjes
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 60 gram geitenkaas naturel

Bereiding

  • Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar.
  • Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Kook de witlof in ruim water in 8 minuten gaar.
  • Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout , peper en mosterd. Roer alles goed door elkaar.
  • Roer de witlof, blokjes appel en rozijntjes door de stamppot en verbrokkel tot slot de geitenkaas over de witlofstamppot.
Pin dit recept
Afdrukken