Go Back
+ servings

Quiche van prei met geitenkaas

20 minuten
+ 30 minuten
8 -10 punten

Ingrediënten

  • 150 gram spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 portie deeg voor hartige taart ontdooid
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 75 gram zachte geitenkaas naturel
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • olijfolie om in te vetten
  • snuf peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak de prei aan in een koekenpan met olie.
  • Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit de melk. Voeg de gebakken prei en gebakken spekjes stoe. Breng op smaak met peper en giet de vulling in de vorm.
  • Bestrooi de quiche met pijnboompitjes en verbrokkelde geitenkaas.
  • Bak de quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.