Go Back
–+ servings

Monchou kraamtaart met frambozen of blauwe bessen

45 minuten
+ 2 uur
12 - 16 punten

Ingrediënten

  • 250 gram bastogne koeken fijn verkruimeld
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • blauwe en roze muisjes
  • handje verse blauwe bessen
  • handje verse frambozen
  • *Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding

  • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  • Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter tot dit goed gemengd is. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm, druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op. Meng de MonChou met de suiker en vanillesuiker luchtig. Klop de slagroom en het MonChoumengsel hierna door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
  • Om ervoor te zorgen dat de muisjes aan de taart blijven plakken breng ik een laagje wit glazuur aan. Meng de poedersuiker met het water. Wil je het vloeibaarder hebben? Voeg extra water toe. Is het te vloeibaar? Voeg extra poedersuiker toe. Verdeel het glazuur voorzichtig over de opgesteven taart.
  • Bestrooi de kraamtaart tot slot met muisjes, frambozen en blauwe bessen.
Pin dit recept
Afdrukken