Go Back
+ servings

Mihoen goreng

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram mihoen
  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten rode peper, spitskool, tauge en prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • *Voor de satésaus:
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  • Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  • Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  • Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  • Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitje