Go Back
+ servings

No bake koffietaart van Laura

45 minuten
12 personen

Ingrediënten

  • 300 gram café noir-koekjes
  • 120 gram boter
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 2 theelepels oploskoffie

    Voor de decoratie::

    • cacaopoeder
    • extra café noir-koekjes
    • chocolade koffieboontjes

      Extra benodigd: bakvorm van 36x13 cm

        Bereiding

        • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het mengsel in de bakvorm, verspreid en druk goed plat met de achterkant van een lepel. Zorg ook voor een opstaand randje. Zet de vorm weg in de koelkast.
        • Voor de vulling klopt je de slagroom met de suiker stijf. In een kom roer je de mascarpone met oploskoffie een beetje los. Voeg de slagroom eraan toe en spatel voorzichtig tot een egaal mengsel.
        • Haal de taartbodem uit de koelkast en verspreid de room hierover. Bestrooi met cacaopoeder en decoreer met gehalveerde café noir-koekjes en eventueel chocolade koffieboontjes.
        Pin dit recept
        Afdrukken