Go Back
–+ servings

Bacon and egg croissants | VIDEO

15 minuten
+ 15 minuten
6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje XL croissantdeeg
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 3 stengels lente ui
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • sesamzaadjes ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kluts 5 eieren los met de melk, breng op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje boter of olie. Bak roerei van de eieren door tijdens het bakken met een spatel te roeren.
  • Bak ondertussen in een andere droge koekenpan (zonder boter of olie) het spek krokant.
  • Snijd de lente ui in ringen. Haal het deeg uit het blikje en snijd volgens de stippellijnen in 6 stukken. Snijd volgens de aanwijzingen op de verpakking de plakjes croissants in.
  • Roer de geraspte kaas door het roerei-mengsel, samen met de lente ui.
  • Verdeel het gebakken spek over de plakjes deeg. Verdeel hierover het roereimengsel. Rol de croissants hierna op. Bestrijk de croissants met geklutst ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  • Bak de croissants 12 tot 15 minuten in de oven. Tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de croissants direct uit de oven.
Pin dit recept
Afdrukken