Go Back
–+ servings

Lentestamppotje van sperziebonen met draadjesvlees

+ 4 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1,5 eetlepel Euroma Hollandse Stoofkruiden
  • 600 ml water
  • 800 gram aardappelen geschild en in blokjes
  • 700 gram sperziebonen
  • 4 stengels lente ui
  • 60 gram roomboter
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm 30 gram roomboter in een stoofpan. Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Wrijf het vlees in met de mosterd en bak het in de pan rondom aan. Voeg hierna de Euroma kruiden toe, samen met het water (let op dat het vlees onder staat) en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees 3,5 uur sudderen tot het mooi gaar is.
  • Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze gaar. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, halveer ze en kook ook deze in ruim water gaar.
  • Snijd de lente ui in ringen.
  • Giet de gekookte aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en roer 1/3 van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer de overige roomboter in blokjes door de puree. Roer de gekookte sperziebonen en ringen lente ui er door.
  • Haal het vlees met twee vorken uit elkaar zodat grove stukken ontstaan. Verdeel dit over de stamppot. Het vocht dat overblijft in de stoofpan kun je gebruiken als jus.