Go Back
–+ servings

Kipcocktail

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte kipfilet
  • plukje ijsbergsla
  • 50 gram spekreepjes
  • halve avocado
  • halve mango
  • halve sinaasappel of mineola
  • 75 ml mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
  • Snijd de avocado in blokjes, samen met de mango. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit tussen de vliesjes. Snijd dit in kleinere stukjes.
  • Meng de mayonaise met de ketchup, roer dit goed door.
  • Halveer de plakjes kipfilet en rol deze op.
  • Verdeel een klein beetje van de sla over de bodem van de glaasjes. Verdeel hierover een theelepeltje van de cocktail-saus. Verdeel hierover de kipfilet, blokjes mango en avocado en sinaasappel. Bestrooi met de spekreepjes en maak het af met een lepeltje van de cocktail-saus.