Go Back
+ servings

Falafel basisrecept

20 minuten
+ 20 minuten
12 - 15 balletjes

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten voorgeweld of uit blik
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder
  • 1 tl curry poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 1 ½ theelepel olijfole
  • 90 gram bloem plus extra om te garneren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en plaats ze in een keukenmachine, blender of bakje van de staafmixer. Doe de knoflook erbij, samen met de kruiden, water, olijfolie, bloem, citroensap en de peterselie.
  • Pureer de ingrediënten zodat een mooie pasta ontstaat. Als je de substantie te dik vindt, voeg dan een beetje extra bloem toe. Is het juist te stevig? Voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe.
  • Verwarm een koekenpan met olie op het vuur.
  • Draai van de pasta balletjes en maak hier kleine hamburgertjes van. Gebruik bloem om te voorkomen dat het aan je handen plakt.
  • Bak de falafel-balletjes in de koekenpan rondom goudbruin.