Go Back
+ servings

Chocolade paastaart

30 minuten
+ 40 minuten
12 -14 punten

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • Voor de topping:
  • 80 gram witte chocolade
  • chocolade paaseieren gemixt
  • paaskoekjes
  • Extra benodigd: springvorm met een diameter van 21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout op. Roer het afgekoelde chocolademengsel hierdoor.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven.
  • Laat de taart in 2 uur volledig afkoelen in de springvorm.
  • Verwarm de witte chocoalde voor de topping in de magnetron of au bain-marie en verdeel dit over de taart. Verdeel hierover de paaskoekjes en chocolade paaseieren.
  • Laat de taart een half uurtje opstijven voor je de paastaart aansnijdt.