Go Back
+ servings

Pannenkoekentaart met lemon curd

20 minuten
16 personen

Ingrediënten

  • 25 afgekoelde pannenkoeken
  • 200 gram naturel roomkaas
  • 150 ml lemon curd
  • ± 3 eetlepels poedersuiker
  • blauwe bessen en frambozen ter garnering

Bereiding

  • Voorbereiding: bak pannenkoeken en bereid de lemon curd. Laat beide goed afkoelen voor je de pannenkoekentaart gaat opbouwen.
  • Leg de eerste pannenkoek op een groot bord op serveerschaal. Besmeer deze met een laagje lemon curd. Leg hier twee pannenkoeken op en besmeer de bovenste met een dun laagje roomkaas, dek deze af met een volgende pannenkoek en bestrooi deze met poedersuiker. Herhaal deze stappen tot de pannenkoeken op zijn en er een mooie hoge taart ontstaat. Besmeer de laatste bovenste pannenkoek met lemon curd en verdeel hierover vers fruit.
  • De pannenkoekentaart kun je tot gebruik ongeveer een halve dag in de koelkast bewaren. Voeg het verse fruit in dat geval last-minute toe.