Go Back

Lasagne met een groen dekentje

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 400 gram Italiaanse roerbak groenten
  • 1 doosjes champignons 250 gram
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 6 plakken belegen kaas van die voorverpakte
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • tijm
  • rozemarijn
  • teentje knoflook
  • 80 gram ongekookte lasagne vellen
  • peper zout

    Bechamelsaus:

    • 30 gram boter
    • 30 gram bloem
    • 200 cc bouillon
    • 100 ml melk
    • 6 bolletjes diepvries spinazie
    • peper

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200°C .Vet een ovenschaal in.
    • Bak het gehakt rul en voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, knoflook, peper en zout toe.  Voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken.
    • Voeg dan de tomatenblokjes en tomatensap toe, laat dit pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat.
    • Voeg als laatste de verse basilicum toe.
    • Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarop een plakje kaas en een vel lasagne. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn.
    • Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C .
    • Verwarm 5 minuten voor de lasagne klaar is de boter en voeg daar bloem aan toe.
    • Roer dit met een garde door tot een roux ontstaat (gebonden soort ragout). Laat dit even gaar worden en voeg langzaam de bouillon met de melk toe tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de spinazieblokjes er bij en een beetje peper.
    • Laat de spinazieblokjes smelten en roer de bechamelsaus goed door.
    • Als de lasagne gaar is schenk je de bechamelsaus over de schotel. Eet smakelijk!
    • (De ovenschaal met bechamelsaus gaat niet meer in de oven.)
    Lasagne met spinazie
    Pin dit recept
    Afdrukken