Go Back
+ servings

Ontbijtcake van banaan en havermout

20 minuten
+ 25 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout
  • 350 ml melk
  • 2 bananen
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Extra benodigd: bakvorm met een afmeting van 21x21 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier zoals ik heb gedaan.
  • Meng in een grote kom de havervlokken met bruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Roer dit door zodat het gemengd is. Park de bananen fijn en meng dit in een andere kom samen met de melk, ei en vanille. Voeg de olie toe en roer hierna de droge ingrediënten bij het natte mengsel.
  • Giet het bananenmengsel in de bakvorm en verwarm dit 25 minuten in de oven. Tot het mengsel gestold is. Laat het havermout bananenbrood een beetje afkoelen voor je het in stukken snijdt en serveert.
  • Serveer het bananenbrood als ontbijt of tussendoortje. Lekker met een beetje maple syrup of poedersuiker.