Go Back
–+ servings

Broodje met gegrilde groenten, hummus en vijgen-gember mayo

20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 2 dikke boterhammen
  • 2/3 courgette
  • 1 paprika
  • 8 champignons
  • handje sla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/3 theelepel gehakte gember uit een potje
  • 1/3 theelepel vijgenjam of vijgenchutney
  • 3 eetlepels hummus
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Toast het brood onder de grill mooi krokant.
  • Snijd de courgette in plakken en snijd de paprika in reepjes. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de groenten hierin aan. Breng de groenten na het bakken op smaak met zout en peper.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze met de groenten mee.
  • Meng de mayonaise met de gember en vijgenjam.
  • Besmeer de krokante boterham met hummus en beleg met een beetje sla. Verdeel hier de gegrilde groenten over en vervolgens de gembermayonaise.