Go Back
+ servings

Sinaasappelcake met speculaaskruiden

20 minuten
+ 29 minuten
10 plakken cake

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram donker bruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • Extra benodigd: een cakeblik van 25 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet een cakeblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.
  • Meng de boter met de basterdsuiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.
  • Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de speculaaskruiden en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengt is.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
Pin dit recept
Afdrukken