Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.
Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.
Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.
Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.