Go Back
–+ servings

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram penne of andere pastasoort
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon plus 750 ml heet water
  • 3 eetlepels verse groene pesto
  • 18 Cherry tomaatjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
  • Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
  • Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
  • Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.
Pin dit recept
Afdrukken