Go Back
+ servings

Hele kip uit de oven met citroen en kruiden

20 minuten
+ 1 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 tenen knoflook
  • 1 kilo kleine aardappeltjes
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, vet een braadslede in.
  • Halveer de aardappels, of snijd in kwarten als ze groter zijn en verdeel deze over bodem van de braadslede. Bestrooi met zout en peper en 3 leg er gehalveerde teentjes knoflook bij.
  • Pers de knoflook en rasp de citroen en meng dit met boter, honing, mosterd en zout en peper. Hak de blaadjes van 2 takjes tijm en 1 takje rozemarijn fijn en meng dit door het botermengsel.
  • Smeer de kip aan de bovenkant in met het boter-kruidenmengsel.
  • Halveer de citroen. Vul de kip met de overgebleven tenen knoflook, takjes tijm en rozemarijn en de halve citroenen.
  • Bind de poten van de kip met keukentouw bij elkaar zodat de vulling er in blijft zitten.
  • Zet een rooster op de braadslede met aardappels en leg de gekruide en gevulde kip hierop.
  • Verwarm de kip ongeveer 1,5 uur in de oven tot hij mooi gaar is.