Go Back
–+ servings

Macchiato ijsjes met karamel

15 minuten
+ 1 dag
6 stuks

Ingrediënten

  • 2 kopjes sterke koffie
  • 3 theelepels suiker
  • 1 1/2 kopje Becel Sojadrink
  • 3 theelepels karamel

Bereiding

  • Roer de suiker door de warme koffie, laat dit afkoelen.
  • Verwarm de Becel Sojadrink in een pannetje en roer hier de karamel door. Laat dit mengsel afkoelen voor je het over de ijsvormpjes verdeelt.
  • Vul de ijsvormpjes voor 1/3 met het sojadrink mengsel. Zet dit minimaal een halve dag in de vriezer.
  • Haal de ijsvormpjes na 2 tot 3 uur uit de vriezer en vul deze verder op met het koffiemengsel. Plaats de stokjes in de ijsjes en laat deze nog minimaal een halve dag invriezen, maar 24 uur is beter ;)
  • Tip: Tip: door de Becel Sojadrink eerst te laten invriezen en hierna pas de koffie erop te schenken ontstaan er leuke laagjes in de ijsjes. Als je wilt dat het wat meer door elkaar loopt voeg je de koffie al na 2 uur toe, als je liever duidelijke laagjes wil wacht dan minimaal 4 uur. Onze ervaring is dat de ijsjes het lekkerste zijn als de koffie en Becel Sojadrink meer gemengd zijn, onze voorkeur gaat daarom uit om na 2 uur de sojadrink toe te voegen.
Pin dit recept
Afdrukken