Go Back

3x Zomerdressing salade

Ingrediënten

Dressing 1: frambozendressing

  • 100 gram frambozen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Dressing 2: sinaasappeldressing

  • 50 ml sinaasappelsap
  • ¼ theelepel wittewijnazijn
  • ½ theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Dressing 3: groenekruidendressing

  • 150 ml volle yoghurt
  • 75 ml olijfolie
  • 15 gram platte peterselie
  • 15 gram munt
  • 10 sprietjes bieslook
  • rasp van ½ citroen
  • peper en zout

Bereiding

Voor de frambozendressing:

  • Doe de frambozen in een fijne zeef, zet de zeef boven een kom en gebruik een vork om ze goed te prakken. Het sap zal er aan de onderkant uitkomen en in de kom druppelen. Prak net zo lang totdat je al het sap uit de frambozen hebt geprakt. Voeg dan de balsamicoazijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op de smaak met peper en zout.

Lekker bij: een salade met (harde of zachte) geitenkaas of een salade met blauwe kaas

    Voor de sinaasappeldressing:

    • Doe de ingrediënten (behalve de peper en het zout) in een kom en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

    Lekker bij: een witlofsalade of een salade met gegrilde kip

      Voor de groenekruidendressing:

      • Doe de yoghurt, de olijfolie, de citroenrasp en de verschillende kruiden in de keukemachine en mix totdat de kruiden goed gemengd zijn met de yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

      Lekker bij: een salade met ijsbergsla of een (lauwwarme) aardappelsalade

        Pin dit recept
        Afdrukken