Go Back
–+ servings

Pina colada cake

20 minuten
+ 1 uur 10 minuten
10 plakken

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram kokosyoghurt
  • 1 eetlepel ananassap wil je de echte pina coladasmaak: vervang het sap dan door 1 eetlepel witte rum
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel + 1 el extra
  • 1 klein blikje ananasstukjes

Voor de topping

  • 100 gram kokosyoghurt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel ananassap
  • 50 gram gesmolten boter
  • eventueel: kokosrasp

Extra benodigd: cakevorm van 30 cm, mixer of keukenmachine

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in met wat boter. Schep vervolgens 1 eetlepel bakmeel of bloem in de vorm en draai de vorm rond. Zorg dat de hele vorm bedekt is met een klein laagje bloem. Tik de overtollige bloem uit de vorm.
    • Laat de ananasstukjes uit het blikje uitlekken en vang het ananassap op.
    • Mix de boter met de suiker totdat je een mooi geheel hebt. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix goed door. Zet de mixer vervolgens op de laagste stand en voeg de kokosyoghurt toe. Voeg ook 1 eetlepel ananassap toe. Gooi de rest van het sap nog niet weg.
    • Schep nu de bakmeel door de mix en zet de mixer uit. Leg een aantal ananasstukjes aan de zijkant zodat je die straks als garnering kunt gebruiken. Gebruik een spatel om de rest van de ananasstukjes door het beslag heen te roeren en giet het beslag vervolgens in de cakevorm.
    • Bak de cake in 60 tot 70 minuten op een rek net onder het midden van de oven totdat de cake goudbruin en gaar is.
    • Maak tijdens het wachten de topping door de kokosyoghurt in een kommetje te mengen met de poedersuiker, de eetlepel ananassap en de gesmolten boter. Zet kort in de koelkast zodat de icing wat kan opstijven.
    • Giet de icing over de cake en maak af met wat kokosrasp en de overgebleven ananasstukjes.
    Pin dit recept
    Afdrukken