Go Back
+ servings

Kip Marbella – ‘Simpel’ van Ottolenghi

15 minuten
+ 1 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten drumsticks en dijen aan elkaar, met vel en 3-4 keer tot op het bot ingekerfd
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 15 gram oregano blaadjes van de takjes geplukt
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ontpitte groene olijven
  • 60 gram kappertjes plus 2 eetlepels van de pekel
  • 120 gram medjooldadels ontpit en overlangs in vieren
  • 2 laurierbladeren
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel dadelmelasse of stroop
  • zout en peper

Bereiding

  • Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de wijn en de dadelmelasse, samen met 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng alles rustig door elkaar, dek de kom af en laat de kip 1-2 dagen in de koelkast marineren: schep de kip in die tijd een paar keer om (dit hoef je niet te doen, wij marineerden de kip 30 minuten).
  • Verhit de oven tot 180 graden.
  • Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand met alle ingrediënten voor de marinade. Roer de wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad de bouten 50 minuten. Bedruip ze in die tijd twee of drie keer tot het vlees goudbruin en gaar is.
  • Haal de braadslee uit de oven, schik alle bouten op een grote schaal, bestrooi ze met wat versgeplukte oreganoblaadjes en dien ze op.