8kippenboutendrumsticks en dijen aan elkaar, met vel en 3-4 keer tot op het bot ingekerfd
5tenenknoflookfijngehakt
15gramoreganoblaadjes van de takjes geplukt
3eetlepelsrodewijnazijn
3eetlepelsolijfolie
100gramontpitte groene olijven
60gramkappertjesplus 2 eetlepels van de pekel
120grammedjooldadelsontpit en overlangs in vieren
2laurierbladeren
120mldrogewitte wijn
1eetlepeldadelmelasseof stroop
zout en peper
Bereiding
Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de wijn en de dadelmelasse, samen met 1 theelepel zout en royaal versgemalen zwarte peper. Meng alles rustig door elkaar, dek de kom af en laat de kip 1-2 dagen in de koelkast marineren: schep de kip in die tijd een paar keer om (dit hoef je niet te doen, wij marineerden de kip 30 minuten).
Verhit de oven tot 180 graden.
Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand met alle ingrediënten voor de marinade. Roer de wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad de bouten 50 minuten. Bedruip ze in die tijd twee of drie keer tot het vlees goudbruin en gaar is.
Haal de braadslee uit de oven, schik alle bouten op een grote schaal, bestrooi ze met wat versgeplukte oreganoblaadjes en dien ze op.