Go Back
+ servings

Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)

20 minuten
+ 5 uur 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 250 ml halfvolle yoghurt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • sap van een halve citroen
  • 2 uien ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 400 ml kokosmelk
  • peterselie voor de garnering
  • rijst voor erbij

Bereiding

  • Meng de yoghurt met de tomatenpuree, garam masala, komijnpoeder, kaneel, paprikapoeder, cajunkruiden en citroensap. Laat de kipfilet in dit mengsel ongeveer 20 minuten marineren.
  • Snijd de uien en pers de knoflook en verwarm dit met een klein beetje olijfolie in de slowcooker op het fornuis. (Let op: niet iedere slowcooker is hiervoor geschikt! Check dit even)
  • Plaats de pan hierna in de slowcooker en voeg de kipfilet en de marinade erbij samen met de laurierblaadjes en doe de deksel op de pan. Laat dit mengsel 5 uur op de laagste stand van de slowcooker garen.
  • Haal de kipfilet uit de slowcooker en trek dit met twee vorken uit elkaar zodat kleine sliertjes ontstaan. Doe de kip weer in de pan en voeg de kokosmelk toe. Los de maïzena op in een beetje koud water en doe dit ook bij de slowcooker. Roer door en verwarm dit alles nog 30 minuten.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Serveer de chicken tikka massala met de gekookte rijst en garneer met peterselie (of koriander als je daarvan houdt)
Pin dit recept
Afdrukken