Go Back
–+ servings

Amandel wentelteefjes met spijs

15 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 1 ei
  • 100 ml Becel amandelmelk
  • 1/4 theelepel speculaaskruiden
  • 60 gram amandelspijs
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen/halve amandelen
  • handje kruidnoten
  • Becel vloeibaar om in te bakken
  • maple syrup of agave siroop of honing

Bereiding

  • Snijd uit de boterhammen twee cirkels met een diameter van 1,5 cm. Verdeel de amandelspijs hier in, druk het goed aan zodat het amandelspijs vast zit in het brood.
  • Roer het ei los en meng dit met de amandelmelk, en speculaaskruiden. Verwarm een beetje Becel vloeibaar in een koekenpan.
  • Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
  • Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
  • Verdeel de amandel-wentelteefjes over de borden. Verdeel hierover een restje kruimels van amandelspijs, gehakte kruidnoten, amandelschaafsel, halve amandelen en nog een beetje maple syrup.