Go Back
+ servings

Makkelijke curry met garnalen

20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels red currypasta
  • 3 kruidnagels
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml passata
  • 3 tomaten
  • ½ theelepel citroensap
  • 350 gram knoflookgarnalen
  • peper en zout
  • koriander citroenrasp en volle yoghurt ter garnering
  • voor erbij: naan of rijst

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.
  • Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.