Go Back
+ servings

Pompoencake

20 minuten
+ 26 minuten
12 stukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram geraspte pompoen
  • 2 theelepels pumpkinspice kruiden of speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram geschaafde amandelen of gehakte amandelen

Voor de topping:

  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille aroma

Extra benodigd: een taartvorm (vierkant of rond) en bakpapier

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
    • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en pumpkin spice. Roer de boter door het eimengsel.
    • Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, geraspte pompoen en de amandelen er door.
    • Verdeel het pompoenmengsel over de taartvorm en bak dit 50 minuten in de oven.
    • Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.
    • Roer de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker, pumpkin spice en vanille. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde pompoencake.
    • De pompoencake kun je het beste in de koelkast bewaren.