Go Back
+ servings

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

4 stuks

Ingrediënten

  • 8 middelgrote kruimige aardappelen
  • grof zeezout
  • 320 gram tonijn in water blik
  • 1 bakje bieslook
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak de aardappelen goed schoon en was ze af. Smeer ze vervolgens flink in met olijfolie en grof zeezout. Omwikkel ze met aluminiumfolie (zorg dat je het folie straks aan 1 kant makkelijk kan openen), leg ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven.
  • Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de takjes bieslook in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken en mix deze vervolgens met de crème fraîche, 1 eetlepel kaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en veel peper.
  • Haal na 45 minuten de aardappelen voorzichtig uit de oven. Vouw het aluminiumfolie voorzichtig open. Als je middelgrote aardappelen gebruikt, zouden ze nu gaar moeten zijn. Zijn ze dat niet? Leg ze dan nog een minuut of 10 terug in de oven.
  • Snijd de aardappelen nu overdwars in, niet helemaal doormidden! Vouw ze voorzichtig een beetje open en schep de tonijnvulling erin. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en leg de gevulde aardappels nog 10 minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer de aardappelen met crème fraîche en de overige bieslook.
Pin dit recept
Afdrukken