Go Back
+ servings

Uiensoep ovenschotel

50 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 5 grote uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • 1 laurierblad
  • 2 wortelen in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 40 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 stokbrood baguette in plakjes
  • geraspte kaas
  • boter om in te bakken en in te vetten

Bereiding

  • Verwarm een klont boter in een grote koekenpan. Fruit de ui met zout en peper hierin 5 minuten aan. Voeg de knoflook, suiker, laurierblad samen met de wortelen en champignons toe en verwarm dit op medium-vuur nog 15 minuten mee.
  • Doe hierna een deksel op de pan en laat dit nog 20 minuten pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bouillon bij de groenten in de pan. Voeg bloem toe en roer dit goed door elkaar. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
  • Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal, bestrooi met de helft van de geraspte kaas en dek dit af met plakken stokbrood. Bestrooi tot slot met de overige geraspte kaas.
  • Verwarm de ovenschotel 20 minuten, serveer hierna direct.