Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter en schep er daarna wat bloem of zelfrijzendbakmeel in. Beweeg de cakevorm naar alle kanten zodat de hele vorm van binnen bedekt is met een klein laagje meel. Houd de vorm ondersteboven en tik het overtollige meel eruit.
Mix de boter met de suiker tot een geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg als laatste het amandelextra toe.
Meng in een andere kom de zelfrijzendbakmeel met het zout en de speculaaskruiden. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en mix even kort door.
Snijd vervolgens de banketstaaf zachtjes in aan de zijkanten, zodat je de bovenkant van de banketletter van het spijs kunt afhalen. Haal vervolgens het spijs los van de onderkant. Houd het spijs apart en snijd het bladerdeeg in stukjes.
Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Leg vervolgens voorzichtig het amandelspijs daarbovenop en giet vervolgens de rest van het beslag eroverheen. Verdeel de stukjes bladerdeeg over de bovenkant.