Go Back
+ servings

Kruidnotenmuffins

40 minuten
8 -10 stuks

Ingrediënten

Voor de topping

  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 35 gram pepernoten
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel

Voor de muffins:

  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • flinke hand kruidnoten

Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.
    • Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.
    • Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.
    • Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
    • Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.
    • Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.
    Pin dit recept
    Afdrukken