Go Back
+ servings

Frozen taart

1 uur
16 punten

Ingrediënten

  • 1 biscuitbodem van 20 cm
  • 2 porties botercrème ik nam 2 zakjes Dr Oetker mix voor botercrème
  • 5 eetlepels banketbakkersroom
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • blauwe kleurstof om de botercrème te kleuren
  • witte chocolade ganache of fondantganache
  • snoepjes om te versieren: witte en blauwe spekbollen roze zuurstokken en blauwe en roze snoepjes

Extra benodigd: bakvorm met diameter van 20 cm, kartonnetje voor onderkant van de taart, plasticzakje om als spuitzakken te gebruiken, 3 satéprikkers, Elsa popje, Olaf popje, 2 rietjes, touwtje en vlaggetjes met naam van kind

    Bereiding

    • Zorg er voor dat de biscuitbodem helemaal is afgekoeld voor je ermee aan de slag gaat. Snijd de biscuitbodem 2 keer door zodat er drie plakken ontstaan. Tip: prik in iedere plak op dezelfde plek een satéprikker zodat je de bodems straks na het vullen weer precies hetzelfde op elkaar kunt liggen voor een zo egaal mogelijke taart)
    • Bereid de botercrème en de banketbakkersroom. Kleur de botercrème blauw met de kleurstof en doe dit in een plasticzak. Knip hier een puntje vanaf, zodat je hem als spuitzak kunt gebruiken.
    • Spuit op de onderste twee bodems langs de buitenkant een rand botercrème. Besmeer een bodem met de aardbeienjam en de andere met de banketbakkersroom. Leg de bodems weer op elkaar, met bovenop de plak biscuit die niet besmeerd is. Snijd de taart eventueel bij als hij niet mooi rond is.
    • Spuit de botercrème rondom aan de zijkant van de taart. Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laagje van de botercrème. Met een deegschraper of paletmes kun je de botercrème smeren. Zet de taart even in de koelkast om op te stijven.
    • Maak de witte chocolade ganache klaar en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Met de onderkant van de lepel kun je de ganache over de rand verdelen zodat het mooi naar beneden loopt (wat bij mijn versie dus niet gelukt is). Je kunt hiervoor ook een spuitflesje of een zakje gebruiken.
    • Laat de ganache even opstijven voor je de taart afmaakt met de versiering. De rietjes met vlaggetjes, Frozen poppetjes en de snoepjes.