Go Back

Kerstcake met cranberry en sinaasappel

20 minuten
+ 1 uur

Ingrediënten

Ingrediënten voor de cake:

  • 350 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 125 ml zure room
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 240 gram koude boter
  • 400 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 150 gram verse cranberries

Ingrediënten voor de topping/frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram boter
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 theelepels vanille
  • 1 cup poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in en bebloem deze, schud het overtollige bloem er af.
  • Meng in een grote kom de bloem met bakpoeder en zout. Roer in een andere kom de zure room los met sinaasappelrasp, sinaasappelsap en vanille. Mix boter en suiker in een andere kom op hoge stand romig. Voeg hierna een voor een de eieren toe, mix ondertussen goed door.
  • Zet de mixer hierna op een lage stand en mix de helft van het bloemmengsel er door. Vervolgens de helft van het zure room mengsel en herhaal deze stappen tot alle ingrediënten gemengt zijn en je een mooi deeg hebt.
  • Meng de cranberries met een eetlepel bloem en roer dit door het beslag. Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak deze 60 minuten in de oven.
  • Laat de kersttulband 10 minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Stort het hierna uit de vorm en laat het op het rooster verder afkoelen.
  • Bereid ondertussen de frosting. Smelt de witte chocolade au bain-marie of via de magnetron. Mix in een kom de zachte boter los en roer dit met de roomkaas door elkaar. Voeg poedersuiker en vanille toe en roer dit goed door. Meng tot slot de witte chocolade er door.
  • Spatel de frosting over de kerstcake en garneer de cake met extra sinaasappelrasp, stukjes sinaasappel en cranberries.
Pin dit recept
Afdrukken