Go Back
+ servings

Kerstboompizza op een stokje (kids)

15 minuten
+ 20 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • 80 ml pizzasaus of gezeefde tomaten met een teentje knoflook, 1 ui en oregano
  • geraspte kaas
  • eventueel ham

Extra benodigd: bakpapier, 12 satéprikkers

    Bereiding

    • Iets wat ik zelf vergeten ben, maar wel belangrijk is: week de satéprikkers in water zodat ze niet verbranden in de oven.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Snijd de rol pizzadeeg in repen van ongeveer 1,5 cm.
    • Bestrijk het pizzadeeg met de pizzasaus en beleg eventueel met reepjes ham.
    • Rol de repen dubbel, en vouw dit in een kerstboomvorm. Prik de prikker erin en leg verdeel de kerstbomen over de bakplaat.
    • Bestrooi de kerstbomen vervolgens met geraspte kaas.
    • Verwarm de kerstbomen 20 minuten in de oven, tot het deeg gaar en goudbruin is.