Go Back
–+ servings

Preistamppot met pesto en kip

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 preien
  • 350 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 60 gram Parmezaan snippers
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • handje verse basilicum ter garnering

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen gaar.
  • Verwarm olie in een koekenpan, snijd de prei in ringen en bak dit aan. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto er door.
  • Pocheer de kipfilet in water met daarbij het blokje kippenbouillon gaar, dit doe je door het water net niet te laten koken. Snijd de kipfilet hierna in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Giet de gekookte aardappelen af, houd een kopje van het vocht apart. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout en peper en roer hier een beetje van het kookvocht door zodat het een romig puree wordt.
  • Roer de prei met pesto en blokjes kip door de aardappelpuree. Verdeel tot slot de Parmezaan en pijnboompitjes door de stamppot. Garneer het gerecht op de borden met een beetje verse basilicum.