Fruit: bijvoorbeeld frambozenbosbessen, bramen, kiwi
Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Mix de eiwitten met de mixer op hoge snelheid totdat ze half stijf zijn. Voeg dan de basterdsuiker toe en mix opnieuw op hoge snelheid totdat de eiwitten stijf zijn. Laat de mixer op lage stand doordraaien. Voeg het citroensap en de maïzena voorzichtig toe aan de mix. Zet dan de mixer uit.
Zeef in de tussentijd het amandelmeel en de poedersuiker in een bolzeef. Het amandelmeel zul je wat moeten helpen met een pollepel.
Gebruik een spatel om het gezeefde amandelmeel en de poedersuiker door de opgestijfde eiwitten te ‘vouwen’. Doe dit voorzichtig zodat je de lucht niet uit de eiwitten slaat.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken 4 cirkels van 10 centimeter doorsnede op de bakplaat. Schep vervolgens het eiwitbeslag in de cirkels. Maak het beslag helemaal op.
Bak de ‘macarons’ in 90 minuten gaar. Laat na de baktijd een minuut of 10 in de oven afkoelen (ovendeur een klein beetje open). Leg de ‘macarons’ met bakpapier en al op een rooster en laat nog verder afkoelen.
Klop in de tussentijd de slagroom lobbig. Voor de mooie foto heb ik de macarontoetjes opgestapeld en er een hoger taartje van gemaakt. Als je dit aansnijdt ziet het toetje er op je bord iets minder netjes uit. Daarom adviseer ik iedere ‘macaron’ met een flinke dot slagroom en wat fruit te serveren.