Go Back
–+ servings

Pasta met pompoensaus en spinazie

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 gram pasta ik gebruikte tagliatelle
  • flinke hand walnoten

Extra benodigd: staafmixer

    Bereiding

    • Verwarm een hapjespan of grote koekenpan met olie erin op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Fruit de ui en knoflook in de hapjespan totdat de ui glazig is.
    • Schil en snijd in de tussentijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
    • Voeg de pompoen- en de zoete aardappelstukjes vervolgens toe aan de hapjespan. Voeg ook het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en kook in 25-30 minuten totdat de stukjes gaar zijn.
    • Kook in de tussentijd de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet af, bewaar wat kookvocht en doe de pasta terug in de pan.
    • Gebruik een staafmixer om van de pompoen-aardappelmix een saus te maken. Breng op smaak met peper en zout.
    • Voeg vervolgens de spinazie hand voor hand toe totdat de blaadjes geslonken zijn.
    • Roer de pasta los met wat kookvocht en voeg daarna toe aan de groentemix. Roer goed door en warm nog even kort op.
    • Serveer de pasta met grofgesneden walnoten.
    Pin dit recept
    Afdrukken