Go Back
–+ servings

Gnocchi met courgettepesto

35 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 bakjes 30 gram basilicum
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 pakken gnoccchi

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en de courgette in dunne plakken.
  • Leg de courgette op de voorste helft van de bakplaat en de cherrytomaten erachter. Verdeel de olijfolie over de groenten en voeg ook wat zout toe.
  • Rooster de cherrytomaten 20 minuten in de oven. Haal de courgetteschijven na 10 minuten uit de oven en laat kort afkoelen.
  • Doe de courgetteschijven vervolgens met de basilicum, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de teen knoflook in een keukenmachine. Maal totdat de mix de textuur van pesto heeft. Voeg eventueel wat olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de gnocchi in een pan met ruim, gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en doe de gnocchi terug in de pan. Roer de courgettepesto door de gnocchi.
  • Serveer de gnocchi met de geroosterde cherrytomaatjes.
Pin dit recept
Afdrukken