Go Back
+ servings

Vegetarische nasi met omelet

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram ongekookte rijst of 600 gram gekookte rijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eieren
  • 2 tl ketjap manis
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 800 gram nasigroenten

Voor de saus:

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal

Bereiding

  • Zet water op voor de rijst en verkruimel hierin het groentebouillonblokje. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  • Snijd de rode ui, de teen knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) in kleine stukjes.
  • Meng de sambal en de 3 eetlepels ketjap manis door elkaar in een apart bakje.
  • Klop de eieren in een apart kommetje los met een vork en voeg de eetlepel ketjap manis toe. Breng de eieren vervolgens op smaak met peper en een klein beetje zout.
  • Bak van de eieren een omelet in een zo klein mogelijke koekenpan op laag vuur, de omelet wordt dan lekker dik. Dek de pan eventueel af met een deksel en laat de omelet zachtjes stollen.
  • Bak in een wok of hapjespan de ui, de knoflook, de ketoembar, djinten en gemberpoeder op middelhoog vuur glazig. Voeg daarna de groenten aan de pan toe.
  • Als de groenten beetgaar zijn, voeg je de gekookte rijst en de ketjap-sambalmix toe. Roer goed door. Laat het gerecht nu rustig warm worden op laag – middelhoog vuur. Als de rijst is opgewarmd, is de nasi klaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Rol de omelet op tot rolletjes en serveer deze bij de nasi.
Pin dit recept
Afdrukken