Go Back
–+ servings

Courgetteballetjes met kaas

10 minuten
+ 20 minuten
12 balletjes

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 75 gram Panko of paneermeel
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • snuf cayennepeper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de courgette. Bestrooi de geraspte courgette met zout, laat dit even staan zodat het vocht eruit kan trekken. Knijp het vocht hierna uit de courgetterasp.
  • Meng de geraspte courgette met de panko, geraspte kaas, ei, geperste knoflook en cayennepeper. Kneed dit mengsel door elkaar en rol kleine balletjes van ter grootte van een bitterbal.
  • Verdeel de courgetteballetjes over de bakplaat. Verwarm de balletjes 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de courgetteballetjes als snack met zoetzure saus of ketchup (of beide gemengd) of verwerk de balletjes in een maaltijd, bijvoorbeeld een pastagerecht of couscoussalade.
Pin dit recept
Afdrukken