Go Back
+ servings

Pastasaus met gehaktballen slowcooker

20 minuten
+ 4 uur
6 personen

Ingrediënten

Voor de pastasaus:

  • 1 ui fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 grote wortel geraspt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje of theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • 400 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje zonder water
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper

Voor de gehaktballen:

  • 500 gram gehakt half om half
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 takjes verse basilicum
  • halve theelepel pikante paprika poeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • peper en zout

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de pastasaus in de slowcooker en zet de slowcooker alvast aan op high.
  • Kneed het gehakt en meng hier de knoflook, Parmezaan, oregano, paneermeel, basilicum, paprika poeder, mosterd, ei en zout en peper door. Kneed goed door en draai hier gehaktballetjes van.
  • Doe de gehaktballetjes ook in de slowcooker bij de ingrediënten van de saus.
  • Verwarm de slowcooker eerst 2 uur op high en vervolgens 2 uur op low met de deksel op de pan. Doorroeren is niet nodig, maar als je het doet doe het dan 1 a 2 keer snel, niet vaker. Anders ontsnapt er te veel warmte uit de pan.
  • Serveer de pastasaus met gehaktballen met gekookte spaghetti of tagliatelle.