Go Back
+ servings

Glutenvrij eten – Kokosrijst met zoetzure paprika

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 300 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 groot blik ananasschijven 427 gram
  • 2-3 eetlepels zoete chilisaus Go Tan is glutenvrij
  • 2 theelepels maïzena
  • olijfolie
  • zoute pinda’s en bosui ter garnering
  • peper en zout

Bereiding

  • Start met het koken van de rijst. Doe de rijst in een zeef en spoel de rijst af onder water. Stop wanneer het water dat van de rijst afkomt helemaal helder is. Doe de rijst vervolgens met 300ml water en 300ml kokosmelk en een snuf zout in een pannetje en breng aan de kook. Kook 8-10 minuten met de deksel op de pan. Roer daarna goed door en zet minimaal 10 minuten weg met de deksel op de pan. Als het goed is, wordt je rijst zo extra fluffy!
  • Verwijder de zaadlijsten en stelen van de paprika’s en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de winterwortel in ongeveer even grote reepjes.
  • Giet het sap van het blik ananas in een kommetje. Snijd de ananasschijven in blokjes.
  • Mix het ananassap met de zoete chilisaus tot een saus. Voeg de maïzena vervolgens toe.
  • Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de paprika en wortel 2-3 minuten en voeg dan de saus toe. Stoof de groenten zo’n 8-10 minuten op laag vuur. Voeg als laatste de ananasblokjes door en warm die even mee op. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kokosrijst met de zoetzure paprika’s en wortel en garneer de borden met wat zoute pinda’s en in dunne ringetjes gesneden bosui.