Go Back
+ servings

Aardappel met crème fraîche en spek

5 minuten
+ 25 minuten
8 hapjes

Ingrediënten

  • 8 roseval aardappeltjes
  • 4 theelepels crème fraîche
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 8 sugar snaps
  • snuf peper

Bereiding

  • Was de aardappeltjes goed schoon. Verwarm de combi-stoomoven op 200 graden met stand 2 vocht. Bak/stoom de aardappeltjes hier 20 minuten in zodat ze mooi gaar zijn. (of gebruik de normale ovenstand)
  • Stoom hierna de suger snaps 6 minuten op 100 graden, of kook ze in ruim water beetgaar.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur, bak hier de plakjes spek (zonder boter of olie) aan beide kanten in aan zodat de spek mooi krokant wordt.
  • Roer de crème fraîche los.
  • Druk de aardappeltjes met een vork in, zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Leg deze op de bordjes en verdeel hier de crème fraîche over. Leg er een stukje gebakken spek en een suger snap bij en bestrooi tot slot met peper.