Go Back
+ servings

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

40 minuten
4 porties of 10 personen bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 paprika’s bv rood, geel en groen
  • 100 gram kikkererwten
  • 1,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • 150 gram verse spinazie
  • 150 gram veldsla
  • 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels dadel/vijgen dressing
  • olijfolie om te besprenkelen
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Verdeel dit over de bakplaat , besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 30 minuten in de oven. Bestrooi na het roosteren met 1 theelepel komijnzaad en laat afkoelen.
  • Spoel de kikkererwten af en rooster deze samen met een halve theelepel komijnzaad in een droge koekenpan.
  • Verdeel de spinazie en veldsla over een schaal of grote kom. Verdeel hierover de geroosterde groenten, zongedroogde tomaten en de kikkererwten. Besprenkel tot slot met de dadel/vijgendressing.
Pin dit recept
Afdrukken