Go Back
–+ servings

Rijst uit de oven

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram basmatirijst
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg olie toe.
  • Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de gedroogde rozemarijn en de oregano eventueel nog wat kleiner. Dop de sperziebonen en halveer ze.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan. Fruit aan totdat de ui glazig is. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak in 5 minuten bruin.
  • Voeg de gedroogde kruiden toe en doe ook de sperziebonen en de rijst in de pan. Roer even kort door.
  • Voeg de groentebouillon en het blik tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk de rijst-groentemix vervolgens in een ovenschaal. Kijk of alle rijst goed onderstaat, voeg anders nog wat water toe en strooi de geraspte kaas eroverheen. Bak 25-30 minuten in de oven totdat de rijst gaar is en de kaas gesmolten. Leg eventueel een stuk aluminiumfolie over de schaal als de kaas te snel bruin wordt.
  • *geen oven? Dek de rijst-groentemix dan af met een deksel en kook de rijst en groente in 20-25min gaar. Strooi de kaas er aan tafel overheen.