Go Back
+ servings

Kip tandoori recept

10 minuten
+ 1 uur 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels komijn
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 cm geraspte verse gember
  • 100 ml water
  • verse peterselie of koriander, gehakt, ter garnering
  • zout en peper

serveer met gekookte rijst en 800 gram sperziebonen

    Bereiding

    • Doe de kipfilet in een plasticzak en doe de Griekse yoghurt, ui, knoflook er bij, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plasticzak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.
    • Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de kipfilet met de marinade in, laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.
    • Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
    • Serveer de kip tandoori met daarnaast de rijst en sperziebonen. Garneer het gerecht met verse peterselie.
    Pin dit recept
    Afdrukken