Go Back
+ servings

Aspergetartaar met serranoham

20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram asperges
  • rasp van ½ citroen
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 4 plakjes serranoham
  • 4 stengels lente ui
  • 4 eieren
  • peper

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd het uiteinde er af. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar. Haal de asperges hierna uit het water en laat even afkoelen.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes. Roer de citroenrasp door de crème fraîche.
  • Bak in een droge koekenpan de serranoham krokant. Snijd de plakjes krokante ham in kleine stukjes.
  • Snijd de toppen van de asperges, en houd deze apart. Deze gebruik je straks ter garnering. Snijd de asperges fijn. Roer 2/3 van de crème fraîche samen met ¾ van de lente ui en de stukjes serranoham door elkaar.
  • Verdeel het aspergemengsel doormiddel van een serveerring over de borden.
  • Pocheer de eieren (klik hier om te bekijken hoe je dit het beste kunt doen) en leg deze op de tartaar van asperges. Maak de tartaar af met een half plakje gebakken serranoham.
  • Maak het bord op met een lik van het overgebleven crème fraîche-mengsel, de aspergetips, ringetjes lente-ui en stukjes serranoham. Maak af met een beetje peper uit de molen.
Pin dit recept
Afdrukken